Підвищення ефективності рекуперативного гальмування м’якого гібридного автомобіля в міському режимі руху - Абраменко, Владислав Геннадійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета роботи: підвищення економічності та енергоефективності м’якого гібриду з системою старт-стоп. Об’єкт роботи: процеси всередині системи старт-стоп та систем рекуперативного гальмування. Предмет роботи: функціональна структура систем рекуперативного гальмування усередині м’якого гібридного автомобіля. В роботі розглянуто проблему ефективності рекуперативних процесів всередині м’якого гібридного автомобіля. Визначено основні недоліки рекуперативних режимів сучасних м’яких гібридних автомобілів. Запропоновано систему керування зарядом тягової акумуляторної батареї, що дозволяє підвищити енергоефективність і довговічність елементів гібриду. Розроблено структурну схему функціональних зв’язків та алгоритм роботи такої системи. Результати роботи можуть бути використані у подальшому вдосконаленні системи м’якого гібридного автомобіля
Keywords: система рекуперативного гальмування; м’який гібрид; система старт-стоп; заряджання тягової акумуляторної батареї; електронний блок керування; датчик стану АКБ