Пристрiй iндукцiйоно-iндукторної системи з екраном, що притягає - Батигiн, Юрiй Вiкторович; Чаплигiн, Євген Олександрович; Сабокар, Олег Сергiйович (My University, 2017)
1. Пристрій індукційно-індукторної системи з екраном, що притягає, являє собою джерело зовнішнього електромагнітного поля і слугує інструментом для силової магнітно-імпульсної обробки листових металів, який відрізняється тим, що силовий індуктор виконано з мідної шини у вигляді спіралі Архімеда прямокутної форми, причому внутрішнє вікно спіралі, за лінійними розмірами, перевищує найбільший характерний розмір зони силового впливу металу, що обробляється. 2. Пристрій за п. 1, який відрізняється тим, що силовий індуктор розташовується над екрануючою поверхнею, виконаною з немагнітного металу з низькою електропровідністю. 3. Пристрій за п. 1, який відрізняється тим, що робоча зона пристрою розташовується під однією з плоскостей спіралі силового індуктора.
Keywords: фiзика; металознавство