Транспортний засіб категорії М2. Розробка зчеплення. Аналіз та дослідження матричних фар - Толок, Андрій Станіславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єкт роботи – транспортний засіб категорії М1. Мета роботи – розробка зчеплення автомобіля та аналіз конструкцій керованих амортизаторів. Мета дослідження – досягти можливості змінення степені демпфування амортизатора у великому діапазоні.
У процесі виконання роботи було здійснено аналіз конструкцій транспортних засобів категорії М1. Особлива увага приділялася конструкції зчеплення та конструкціям амортизаторів. Проаналізувавши переваги та недоліки конструкцій обраних аналогів, було розроблено зчеплення транспортного засобу категорії М1, яке відповідає всім вимогам, має високі технологічні і експлуатаційні показники. Також було проведено аналіз конструкцій керованих амортизаторів.
Keywords: транспортний засіб; трансмісія; зчеплення; крутний момент; ведений диск; керовані амортизатори