Дослідження методів та способів зарядки електричних транспортних засобів - Горбунов, Владислав Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Проведено аналіз існуючих систем, що знижують реактивну потужність в системах заряджання тягових акумуляторів електротранспорту. Обґрунтовано розробку мікроконтролерної системи керування зарядкою тягових акумуляторів електротранспорту зі стабілізацією зарядного струму. Розроблено мікроконтролерну систему, що складається з блоку генерації, потужних драйверів, датчику струму, робота якого заснована на ефекті Холлу та гальванічного розв’язання інформаційної шини.
Keywords: імпульсний струм; коректор коефіцієнта потужності; несінусоідальність напруги; реактивна потужність