Газовий двигун внутрiшнього згоряння, конвертований з дизеля - Абрамчук, Федiр Iванович; Манойло, Володимир Максимович; Кабанов, Олександр Миколайович; Салдаєв, Сергiй Васильович; Липинський, Михайло Сергiйович; Кузьменко, Анатолiй Петрович (My University, 2013)
Газовий двигун внутрішнього згоряння, конвертований з дизеля, що містить робочі циліндри, в яких розташовано поршні з камерами згоряння, а над циліндрами встановлено головку з клапанами, які забезпечують регулювання потоків газоповітряної суміші та відпрацьованих газів, який відрізняється тим, що в головці поршня виконано камеру згоряння у вигляді зрізаного конуса, і лінія зрізу та його бічна поверхня стикуються з округленими поверхнями, верхня частина головки поршня також виготовлена у вигляді зрізаного конуса, причому стик бічних поверхонь обох зрізаних конусів має округлену форму.
Keywords: двигуни автомобiльнi, газовi