Розробка малогабаритних безпілотних наземних транспортних засобів - Марченко, Данило Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета дослідження – підвищення боєздатності Збройних Сил України шляхом розробки малогабаритних безпілотних наземних транспортних засобів, що можуть використовуватися для виконання розвідувальної, спостережливої та рекогносцирувальної місії. Об'єкт дослідження – процес розробки нових енергоефективних та високоманеврених малогабаритних безпілотних наземних транспортних засобів. Предмет дослідження – малогабаритний безпілотний наземний транспортний засіб. В результаті виконання дипломної роботи магістра проведена практична розробка малогабаритного безпілотного наземного транспортного засобу. Колісна формула 4 х 4. Поведена розробка системи керування, що заснована на використанні двох паралельно підключених материнських плат на базі мікроконтролерів STM32F103RCT6/GD32F103RCT6, проведена її діагностика. Для дистанційного керування використовується комплект передавача радіосистеми HotRC DS-600 на 6 каналів 2,4 ГГц та приймача F-06A. Розрахунковий пробіг безпілотного наземного транспортного засобу не перевищує 50 км при середній швидкості до 20 км/год. Розглянути питання охорони праці та безпека в надзвичайних ситуаціях. Визначена конкурентоспроможність та оцінка економічної ефективності. За результатами дослідження сформульовані висновки.
Keywords: акумуляторна батарея; безпілотний наземний транспортний засіб; електропривод; електричний двигун; мотор-колесо; малогабаритний транспортний засіб; система керування