Дослідження впливу геометричних параметрів кузова на аеродинамічні характеристики екомобіля ХАДІ 34 - Колесник, Дмитро Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – процес обтікання повітрям зовнішніх і внутрішніх поверхонь елементів кузова екомобіля ХАДІ 34. Мета роботи – удосконалення аеродинамічних характеристик екомобіля ХАДІ 34 методами чисельного і натурного експерименту, шляхом раціонального формоутворення елементів конструкції. В процесі проведення дослідження було виявлено особливості обтікання повітрям зовнішніх і внутрішніх поверхонь елементів кузова екомобіля ХАДІ 34. Оцінено вклад бічного вітру на аеродинамічні характеристики екомобіля ХАДІ 34. Проведено аналіз аеродинамічних характеристик базових форм.
Keywords: ХАДІ 34; екомобіль; аеродинаміка; аеродинамічні сили; обтікання