Геодезична складова проектування траси і ГІС-технології - Біленець, Юрій Євгенович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – методи проведення топографо-геодезичних вишукувань і ГІС-технології при проектуванні реконструкції автодороги с.Фигулівка – с.Петро-Іванівка Т-02-33 км 11+835 – км 21+000, що знаходиться у Дворічанському районі Харківської області. Мета роботи – застосування ГІС-технологій для створення проекту реконструкції траси з використанням ГІС-технологій. Методи дослідження – ГІС-технології під час обробки результатів топографо-геодезичних робіт сучасним програмним забезпеченням «Топоматик Robur». Використання ГІС-технологій дає змогу за короткий час і з високою точністю створити картографічну продукцію автомобільної дороги Т-02-33 км 11+835 – км 21+000, що знаходиться на території Петро-Іванівської сільської ради Дворічанського району Харківської області у цифровому вигляді за допомогою програмного комплексу «Топоматик Robur». ГІС дає змогу розробити проектні рішення з реконструкції траси, запроектувати профілі позвдовжні і поперечні за допомогою - програмного комплексу «Топоматик Robur». Сучасні вимоги до розробки інженерної проектної документації – це створений високо точний картографічний матеріал у цифровому вигляді.
Keywords: геодезичні роботи; проектування траси; ГІС-технології; повздовжній і поперечний профіль траси