Спосiб регулювання привiдного зусилля в гальмiвних механiзмах транспортних засобiв - Коробко, Андрiй Iванович; Подригало, Михайло Абович; Туренко, Олександр Iгорович (My University, 2017)
Спосіб регулювання привідного тиску в гальмівних механізмах транспортних засобів, що полягає в затримці підвищення привідного тиску в гальмівних механізмах задніх коліс відносно до привідного тиску гальмівних механізмів передніх коліс, який відрізняється тим, що підвищення привідного тиску в гальмівних механізмах задніх коліс починають при досягненні транспортним засобом порогового значення сповільнення, а після початку підвищення тиску в гальмівних механізмах задніх коліс відбувається контрольований процес наростання тиску в гальмівній магістралі з постійним значенням різниці між тиском в гальмівних механізмах передніх і гальмівних механізмах задніх коліс, що забезпечує реалізацію раціонального розподілу гальмівних сил між осями і підвищення стійкості транспортного засобу в процесі гальмування.
Keywords: автотранспортнi засоби; гальмiвнi системи