Вдосконалення технології відновлення виробів складної геометричної форми в комбінованих процесах 3D-друку з високочастотною електромагнітною модифікацією - Слюсаренко, Вячеслав Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Виконаний аналіз досягнутого рівня застосування адитивних технологій, можливостей існуючих методів 3D-друку та матеріалів, що можуть бути застосовані для ремонту. Оптимальним часом знаходження виробів із пластику ABS у парах ацетону для досягнення мінімальної шорсткості поверхні є інтервал від 3 год до 3,5 год. У цьому проміжку часу можна отримати найменшу шорсткість, не втрачаючи геометричних параметрів виробу. Твердість виробів із пластику ABS після обробки в ацетоновій бані знижується. на 1%...5%. Це відбувається через структурні зміни поверхневих шарів виробу під дією парів ацетону. Тому в технологічному процесі виготовлення потрібно застосовувати ці технологічні операції.
Keywords: міцність; полімерні матеріали; адитивні технології; 3D-друк; сканер; модифікація; FDM-друк; високочастотна електромагнітна модифікація