Удосконалення методики викладання дисципліни «Якість та її забезпечення» в контексті якості автомобіля на етапах випробувань, передпродажної підготовки і експлуатації - Коломієць, Ігор Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Удосконалення методики викладання дисципліни «Якість та її забезпечення» в контексті якості автомобіля на етапах випробувань, передпродажної підготовки і експлуатації є важливим кроком для підготовки кваліфікованих фахівців, які здатні працювати за сучасними стандартами та вимогами автомобільної індустрії. Завдяки інтеграції новітніх технологій, практичній орієнтації, міждисциплінарному підходу та використанню актуальних стандартів здобувачі отримають знання та навички, необхідні для забезпечення якості продукції, що відповідає високим вимогам сучасного ринку. Розроблено систему показників якості автомобіля на етапах випробувань й передпродажної підготовки, що дає можливість застосування методики визначення ймовірності появи дефектів автомобіля на 0 км пробігу. Запропоновано методику визначення похибки оцінки якості автомобіля на етапі випробування органолептичними методами, яка є засобом обґрунтованого професійного відбору та оцінки стабільності операторних властивостей контролерів. Розроблено систему показників якості автомобіля на етапі експлуатації, що передбачають можливість оцінки ймовірності появи дефекту на системах автомобіля за пробігом. Запропоновано матричний підхід до визначення інтенсивності прояву дефектів на автомобілі та розроблена методика прогнозування дефектності і затрат на відновлення якості автомобіля в експлуатації.
Keywords: навчання; педагогічні технології; дидактичний проєкт; оперативні цілі; якість; показники якості; випробування; передпродажна підготовка; експлуатація