Дослідження базових підсистем автономного управління автомобілем - Федан, Марк Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження –- розробка автономного управління автомобілем. Мета роботи – визначення оптимального набору сенсорів для системи автоматичного управління. Метод дослідження - схематичне моделювання автономного управління автомобілем. У дипломній роботі проведено аналіз актуальності автономного управління автомобілем. Проаналізовано галузі, що могли б використовувати автономне управління. Були розглянені виконуючі системи управління безпілотним автомобілем. Описано принцип дії різних радарів. які допомагають безпілотному автомобілю орієнтуватись в навколишньому середовищі.
Keywords: автономне управління; безпілотний автомобіль; класифікація радарів; екологічна безпека