ВПЛИВ НАПОВНЕННЯ САЛОНУ АВТОБУСА ПАСАЖИРАМИ НА ДОВЖИНУ ГАЛЬМІВНОГО ШЛЯХУ - Могила, І. А.; Цір, Р. М.; Могила, И. А.; Цир, Р. Н.; Mohyla, I.; Tsir, R. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2013)
Проведено дослідження гальмівного шляху з різними ступенями заповнення автобуса в типових для міста умовах експлуатації з використанням сучасного обладнання. Встановлено, що збільшення ступеня заповнення автобуса та початкової швидкості впливає на усталене сповільнення під час гальмування та довжину гальмівного шляху. Результати дослідження можуть бути корисними під час проведення експертиз ДТП.
ВЛИЯНИЕ НАПОЛНЕНИЯ САЛОНА АВТОБУСА ПАССАЖИРАМИ НА ДЛИНУ ТОРМОЗНОГО ПУТИ
INFLUENCE OF FILLING OF BUS CABIN BY PASSENGERS ON BRAKING DISTANCE LENGTH
Keywords: процес гальмування; гальмівний шлях; усталене сповільнення; коефіцієнт зчеплення; експертиза ДТП; процесс торможения; тормозной путь; установившееся замедление; коэффициент сцепления; экспертиза ДТП; braking process; braking distance; steady-state deceleration; friction coefficient; examination of road accidents; 629.3.017.5; 656.081