Підвищення безпеки дорожнього руху на небезпечних ділянках автомобільної дороги загального користування - Бесарабов, Віталій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – оцінка безпеки дорожнього руху. Мета: виявлення ділянок дороги з підвищеним ризиком аварійності та підвищення ефективності дорожнього руху на ділянці автомобільної дороги загального користування. Метод дослідження: камеральний аналіз, аналітичний, статистичний. Отримані результати – в результаті проведення аналізу даних залежності рівня небезпеки від параметрів умов руху, сформована чітка система обмежень щодо оцінки безпеки дорожнього руху ділянок автомобільних доріг різних технічних категорій. Наведені результати можуть бути використані для визначення груп обов’язкових та додаткових параметрів умов руху при оцінці безпеки дорожнього руху на типових ділянках автомобільних доріг загального користування. Рекомендації з впровадження – отримані групи параметрів умов руху можуть бути використані для визначення обов’язкових та додаткових параметрів оцінки безпеки дорожнього руху при проведенні аналізу безпеки руху на автомобільних дорогах загального користування.
Keywords: Підсумковий коефіцієнт аварійності; Часткові коефіцієнти аварійності; Параметри умов дорожнього руху; Автомобільні дороги