Спосіб визначення температури крихкості дорожніх бітумних в'яжучих - Золотарьов, Віктор Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Спосіб визначення температури крихкості Ткр800 бітумних в’яжучих з урахуванням температури розм’якшення за пенетрацією 800 дмм (Тр800), необхідної для запобігання тріщиноутворення в асфальтобетонних покриттях. Додатково на основі експериментально-розрахункового методу пенетрації при 25 °С визначають квіпенетраційну температуру (Т31), що відповідає пенетрації 31 дмм. Температуру крихкості розраховують за формулою: Tкр800=2Т31-Tр800.