Автомобільний двигун потужністю 75 кВт на базі двигуна 4Ч8,2/7,1 - Пономаренко, Ігор Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У роботі розроблено автомобільний двигун потужністю 75,3 кВт на базі двигуна 4Ч 8,2/7,1. Проведено розрахунок робочого процесу, дина-мічний розрахунок, розрахунок на міцність основних деталей двигуна. Ро-зглянуті питання безпеки життєдіяльності при випробуванні та експлуата-ції двигуна. Виконана оцінка економічної ефективності розробки двигуна. Спеціальна частина роботи присвячена визначенню теплового балансу двигуна.
Keywords: двигун; ефективна потужність; крутний момент; тепловий баланс; система живлення; поршень