Удосконалення методики діагностування гальмівної системи автомобіля на роликовому стенді - Ідріссі, Хассані Салах Еддін (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процес взаємодій елементів діагностичного стенду із автомобілем. Мета роботи – підвищення рівня безпеки дорожнього руху колісних транспортних засобів (КТЗ) шляхом покращення якості контролю технічного стану легкових автомобілів відповідно до існуючих стандартів за допомогою пересувної станції діагностики (ПДС). Методи дослідження – аналітичні дослідження. Робота присвячена питанням підвищення безпеки дорожнього руху легкових автомобілів шляхом покращення якості контролю їхнього технічного стану (зокрема, гальмівних систем) відповідно до вимог чинних стандартів. На підставі аналізу чинних нормативних документів та огляду діагностичних засобів для оцінки технічного стану автомобілів розроблено методичні підходи до обґрунтування оптимальних значень конструктивних параметрів барабанного стенду. Розроблено технічні вимоги та визначено параметри механічної частини стенду.
Keywords: барабанний стенд; навантажувально-приводний пристрій; момент інерції; діаметр барабану; інерційна маса