Автоматизована обробка результатів інженерно-геодезичних вишукувань та побудова цифрової моделі місцевості на ділянці автомобільної дороги Н-12 Суми – Полтава км 15+400 до км 16+400 - Мицик, Олександр Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – технологія виконання, обробки результатів інженерно-геодезичних вишукувань лінійних споруд та побудова цифрової моделі місцевості. Мета дослідження – обробка результатів інженерно-геодезичних вишукувань лінійних споруд на прикладі ділянки автомобільної дороги та побудова цифрової моделі місцевості. Метод дослідження – аналіз наукової і технічної інформації за літературними джерелами і нормативною документацією. В пояснювальній записці викладено: характеристику об’єкта інженерно-геодезичних вишукувань та ділянки робіт; аналіз законодавчих та нормативних актів України щодо інженерно-геодезичних вишукувань; аналіз та узагальнення методів, технологій і черговості виконання комплексу інженерно-геодезичних вишукувань; аналіз програмних комплексів для обробки польових інженерно-геодезичних вишукувань; аналіз програмних комплексів для побудови цифрової моделі місцевості; опис технології побудови цифрової моделі місцевості за результатами інженерно-геодезичних вишукувань; камеральну обробку польових інженерно-геодезичних вишукувань в програмах Digitals та Autodesk AutoCAD; створення цифрової моделі місцевості ділянки автомобільної дороги за результатами інженерно-геодезичних вишукувань.
Keywords: автоматизована обробка; інженерно-геодезичні вишукування; геодезична зйомка; будівництво ділянки автомобільної дороги; цифрова модель місцевості