Підвищення рівня обслуговування учасників дорожнього руху об’єктами дорожнього сервісу - Жданюк, Олеся Олесівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі виконано комплексний аналіз стану безпеки дорожнього руху у світовій практиці, в Україні та в місті Харків із акцентом на дорожньо-транспортні пригоди за участю пішоходів. Досліджено класифікацію пішохідних переходів у світовій практиці та відповідно до чинних українських нормативних документів. Проаналізовано існуючі методики вибору та призначення типів пішохідних переходів з урахуванням інтенсивності руху, дорожніх умов і поведінкових факторів. Проведено аналіз дорожніх умов та причин виникнення ДТП у місцях їх концентрації в Салтівському районі м. Харків. Розроблені рекомендації щодо влаштування, вдосконалення та благоустрою пішохідних переходів із застосуванням інженерних і інноваційних рішень.
Keywords: безпека дорожнього руху; пішохідні переходи; організація дорожнього руху; інтелектуальні транспортні системи; дорожні умови; аналіз ДТП