Аналіз роботи конструкцій автодорожніх мостів з використанням перфорованих балок - Павлюк, Денис Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У роботі виконано аналіз сучасних конструкцій сталезалізобетонних прогонових будов мостів. Представлено оптимізацію параметрів сталезалізобетонних прогонових конструкцій. Проведено аналіз роботи конструктивних елементів мостової конструкції. Наведено міри з забезпечення охорони праці. На основі проведеного аналізу існуючих конструктивних особливостей сталезалізобетонних прогонових будов сформульовано принципи визначення геометричних параметрів конструкції. Це дозволяє оцінити перспективи застосування перфорованих металевих елементів у сталезалізобетонних конструкціях, виготовлених за безвідходною технологією, з одночасним зменшенням ваги конструкції.
Keywords: сталезалізобетонна прогонова будова; наскрізна металева балка; залізобетонна плита; скінчено-елементна модель