Модернізація траншейного екскаватора додатковим влаштуванням пристрою для підігріву робочого органу - Рябов, Олексій Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Завдання ефективного всесезонного використання роторних траншейних екскаваторів може бути вирішене лише за умови забезпечення їх ефективної роботи у в'язких, перезволожених, а також у частково мерзлих ґрунтах. Для цього необхідно оснащення робочих органів машин пристроями примусового очищення ковшів або створення нових екскаваторів, здатних ефективно працювати у складних ґрунтових умовах. Оснащення ковшів екскаваторів гребінчастими очисниками, як і ланцюговими днищами, дозволяє забезпечити підвищення ефективності розвантаження ковшів під час роботи у в'язких ґрунтах. Однак наявність цих пристроїв є неефективною при їх обмерзанні взимку.
Keywords: трубопровід; траншея; засоби механізації; тяговий розрахунок; робочий орган; діючі сили; міцність; охорона праці; ефект економічний