Оцінка витрат палива та викидів шкідливих речовин вантажним автотранспортом - Свічинський, С. В.; Свічинська, О. В.; Svichynskyi, Stanislav; Svichynska, Olha (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Аналіз відомих підходів до визначення загальних витрат палива та викидів парникових газів вантажним автомобільним транспортом як складовою національної транспортної системи України дозволив визначити спосіб оцінювання споживання палива рухомим складом та ідентифікувати основні забрудники атмосфери й методи їх розрахування. За допомогою розроблених підходів до процесу визначення рівня витрат палива та викидів шкідливих речовин, що здійснюється на підставі даних національної та міжнародної статистики, надана відповідна інформації щодо цього.
Assessment of the Environmental Impact of Passenger Road Transport Fleet in Ukraine
Keywords: транспортна система; автомобільний транспорт; вантажні перевезення; навколишнє середовище; рівень викидів; витрати палива; парникові гази; транспортна екологія; transport system; road transport; freight transport; environment; emissions; fuel consumption; greenhouse gases; transport ecology; 656.13; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.107.0.148