Проведення комплексних інженерно-геодезичних вишукувань для розробки проектної документації на капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення М-11 Львів - Шегині (на м. Краків) на ділянці км 9+128 – км 19+255, Львівська область - Палаута, Сергій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – інженерно-геодезичні вишукування автомобільної дороги загального користування державного значення М-11 Львів - Шегині (на м. Краків) на ділянці км 9+128 – км 19+255 у Львівській області. Мета роботи–проведення інженерно-геодезичних вишукувальних робіт з метою отримання точних, повних та достовірних даних про стан місцевості, необхідних для комплексної оцінки існуючих умов, що впливають на розробку проекту капітального ремонту ділянки автомобільної дороги. Проведено інженерно-геодезичні вишукування на ділянці автомобільної дороги. Побудовано топографічний план ділянки траси та розроблено документацію, яка є вихідними даними для розробки проекту капітального ремонту. Вивчена характеристика району розташування ділянки автомобільної дороги. Розглянута технологія та черговість виконання інженерно-геодезичних вишукувальних робіт. Проведено порівняння вартості комплексних інженерно-геодезичних вишукувань за укрупненим показником. Розглянуто проблемні питання щодо відповідності методів виконання інженерно-геодезичних вишукувань та складу робіт у розцінках. Розроблено пропозиції щодо зміни визначення вартості інженерно-геодезичних вишукувань.
Keywords: інженерно-геодезичні вишукування; автомобільна дорога; пункти геодезичної мережі; планово-висотне обґрунтування; топографічний план; вартість вишукувальних робіт