Розвиток системи внутрішнього маркетингу підприємства в умовах воєнних дій та післявоєнного відновлення - Різник, Ігор Євгенович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджено теоретичні засади та сформовано систему управління внутрішнім маркетингом (ВМ) як проблемно-орієнтований контур у загальній системі управління підприємством. Розроблено методичні основи оцінки рівня внутрішнього маркетингу АТП на базі тривимірної матриці, що одночасно охоплює аналіз компетентнісно-функціонального потенціалу персоналу, ціннісно-мотиваційної орієнтації та організаційноуправлінської здатності. Апробація методики на АТП дозволила визначити його діагностичний профіль. На основі інтерпретації матриці були запропоновані стратегія внутрішнього маркетингу АТП. Розроблена стратегія ВМ та практичний план її впровадження. Запропоновано індивідуальні рекомендації для працівників на основі методу «важливість-виконання».
Keywords: внутрішній маркетинг; персонал; матриця діагностики; цінність; мотивація; лояльність; компетентність; стратегія