Дослідження та розробка методів інтерактивної візуалізації великих тривимірних об’єктів - Юнік, Денис Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Дипломна робота: 95с., 26 рис., 2 додатки, 22 джерела. Мета дослідження полягає у створенні продукту для адаптації студентів до традиційної форми навчання за допомогою засобів візуалізації та збереження історичного надбання ХНАДУ. Об’єктом дослідження є інтерактивна модель приміщень та полігону ХНАДУ. Предмет дослідження – програмні та апаратні засоби отримання та обробки інформації. Завдання – дослідити програмні та апаратні засоби отримання та обробки інформації, створити інтерактивну модель приміщень та полігону ХНАДУ. Особливістю роботи є створення Android-додатку, який містить оптимізовані зображення для економії місця на присторої користувача та може функціонувати без підключення до мережі інтернет. Розроблений продукт виконує низку практичних задач: адаптація студентів до традиційної форми навчання, збереження історичного надбання, заохочення майбутніх абітурієнтів вступати до ХНАДУ. Розроблена система має великий потенціал для розвитку.
Keywords: 3d тур; віртуальна екскурсія; панорама; панорамна фотографія; 3d зображення