Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті в м. Миколаїв - Литвиненко, Сергій Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження - організація дорожнього руху на перехресті в місті. Предмет дослідження – вплив організації дорожнього руху безпеку пішоходів. Мета роботи – розробка заходів з підвищення безпеки дорожнього руху на перехресті в місті. Метод дослідження – аналітичний. В роботі проведено аналіз організації дорожнього руху на перехресті і пішохідних переходах та основні напрямки підвищення безпеки на них. Отримані результати – запропоновані заходи щодо підвищення безпеки дорожнього руху на перехресті вул. Генерала Карпенка – вул. Морехідна, а саме: введення світлофорного регулювання. Розроблені заходи можуть бути використані на практиці при реорганізації дорожнього руху на перехресті вул. Генерала Карпенка – вул. Морехідна з метою підвищення безпеки дорожнього руху на перехресті.
Keywords: організація дорожнього руху; перехрестя; світлофорне регулювання; дорожній знак; метод конфліктних точок