Транспортний засіб категорії М2. Розробка карданної передачі. Аналіз аеродинаміки форми кузова - Демченко, Михайло Романович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження – транспортний засіб категорії М2. Мета роботи – розробка карданної передачі транспортного засобу категорії М2, дослідження обтічності форми кузова. В ході виконання кваліфікаційної роботи було здійснено аналіз конструкцій транспортних засобів категорії М2. Особлива увага приділялася конструкції карданної передачі. Окремим питанням було виділено аналіз аеродинаміки форми кузова на основі cтвореної тривимірної моделі автомобіля за допомогою програмних продуктів Autodesk. Аналіз існуючих конструкцій дав змогу розробити карданну передачу транспортного засобу категорії М2, яка відповідає всім вимогам, має високі технологічні і експлуатаційні показники. Результати роботи можуть бути використані при проектуванні трансмісій транспортних засобів категорії М2 або модернізації вже існуючих конструкцій.
Keywords: транспортний засіб; карданна передача; хрестовина; крутний момент; аеродинаміка; тривимірна модель