Дослідження структури поверхневих шарів силікатних стекол за допомогою методу секційного травлення розчином HF - Шарагов, В. А.; Sharagov, V. A. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Обговорюються результати секційного травлення розчином HF поверхневих шарів промислових стекол різного призначення і модельних синтезованих стекол системи Na2O–R2O3–SiO2 (R2O3 – Al2O3 і B2O3). Зіставляються структури поверхневих шарів промислових стекол різного призначення і модельних синтезованих стекол.
Research of the structure of surface layers of silicates glasses using the method of section etching by HF solution
Keywords: промислові скла; модельні синтезовані скла; склад; структура; секційне травлення; швидкість розчинення скла; industrial glasses; model synthesized glasses; composition; structure; section etching; rate of glass dissolution; 666.11.01