Геоінформаційні системи у створенні планових мереж - Дружин, Андрій Вячеславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Розгляд сучасних геоінформаційних систем та їх можливості дозволяє порівняти старі методи геодезичного знімання територій при побудові державних геодезичних мереж шляхом прокладання теодолітних та нівелірних ходів та новітні методи, що має ряд переваг у часі, точності побудови та визначенні сучасними супутниковими навігаційними системами. Застосування геодезичних програмних продуктів для обробки результатів знімання, для накладання на певні шари інформації у цифровому вигляді дозволяє створювати та відновлювати геодезичні мережі, а застосування цифрової картографічної продукції робить виконання таких задач легкими і швидкими, що має дуже суттєві переваги у геодезичному виробництві.
Keywords: геоінформаційні системи; державні геодезичні мережі; згущення планових мереж; тріангуляція; трилатерація; полігонометрія