Створення системи багаторівневого контролю доступу до даних і ресурсів - Окушко, Олександр Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета дослідження – розробити систему контролю доступу, яка дозволить ефективно керувати доступом користувачів до різних ресурсів та забезпечити безпеку даних. Об’єкт дослідження – система контролю доступу до даних і ресурсів в контексті веб-додатків, що базуються на платформі ASP.NET і розробляються з використанням мови програмування C#. Предмет дослідження – Предметом дослідження є методи, механізми та технології, які використовуються для створення системи контролю доступу. Це включає в себе такі аспекти: • Механізми аутентифікації та авторизації користувачів, • Управління ролями та дозволами, • Захист даних та ресурсів від несанкціонованого доступу; • Розробка користувацького інтерфейсу для адміністраторів та користувачів системи; • Тестування та оцінка безпеки створеної системи. Основні завдання та характеристики бажаних результатів (наукові або практичні) – розробка системи контролю доступу, забезпечення безпеки даних, та реалізація механізмів аутентифікації та авторизації, та управління ролями та дозволам, тестування та оцінка безпеки. Ефективний контроль доступу: створена система повинна забезпечити ефективний контроль доступу користувачів до даних і ресурсів, гарантуючи, що лише дозволені користувачі мають доступ до відповідних ресурсів. Основними характеристиками є – безпека данних, зручний інетерфейс для користувача повинен бути зручним та зрозумілим для звичайних користувачів та адміністраторів; система повинна бути піддана тестуванню на проникнення для виявлення можливих вразливостей, які потребують виправлення та документація системи включаючи опис архітектури та інструкції користувача; висновки і перспективи.
Keywords: створення системи багаторівневого контролю доступу до даних і ресурсів