Вплив мікродугового оброблення на зміну розміру алюмінієвих деталей - Субботін, Олександр Володимирович; Білозеров, Валерій Володимирович; Субботіна, Валерія Валеріївна; Subbotin, Olekcandr; Belozerov, Valerii; Subbotinа, Valeria (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У роботі вивчено зміну розмірів оброблюваних зразків (алюмінієві сплави) після оксидування в лужно-силікатному електроліті за анодно-катодному режиму. Подано двошарову будову покриття алюмінієвих сплавів після МДО-оброблення. Зміна розміру деталей визначається фазовим складом покриття.
Influence of microarc machining on resizing of aluminum parts
Keywords: алюмінієві сплави; мікродугове оброблення; фазовий склад; товщина покриття; розмір зразка; aluminum alloys; microarc treatment; phase composition; coating thickness; sample size; 669.295.539.121; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.97.0.70