Удосконалення методики діагностування та ремонту кузовів легкових автомобілів - Литвин, Віталій Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження – проект зони діагностики та ремонту. Об’єкт дослідження – кузов легкового автомобіля Volkswagen Passat B6. Предмет дослідження – методика діагностики та ремонту кузовних елементів автомобіля. У дипломній роботі проведена робота по удосконаленні методики діагностування та ремонту кузовів легкових автомобілів на прикладі Volkswagen Passat B6. У дослідженні проведено аналіз існуючих технологій діагностики та відновлення і запропоновано впровадження сучасних засобів, таких як 3D-сканування, лазерні системи контролю та роботизоване зварювальне обладнання. На основі удосконаленої методики зроблено розрахунок виробничої програми дільниці діагности та ремонту кузовів, підібрано обладнання та накреслено план виробничого корпусу із розстановкою обладнання.
Keywords: аналіз; діагностика; метод; система керування; стенд; пост; площа; устаткування; кузов; кузовні роботи