Дослідження тенденцій створення транспортних засобів: електрифікація, спільна мобільність - Курінний, Максим Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процес дослідження та створенням автономних та електричних транспортних засобів. Мета дослідження – підвищення безпеки руху та екологічності транспортних засобів за рахунок впровадження та використання електромобілів, автомобілів на паливних елементах та за рахунок використання систем спільної мобільності автономних транспортних засобів. Метод дослідження – аналітичні методи дослідження електричних та автомобілів та систем спільної автономної мобільності транспортних засобів. Предмет дослідження – легкові транспортні засоби їх електрифікація та спільна мобільність. Задачі дослідження: провести аналіз тенденції створення електричних транспортних засобів та джерел їх живлення,, провести аналіз та визначити сучасний стан розвитку літій-іонних акумуляторних батарей, провести дослідження принципів побудови електромобілів та транспортних засобів на паливних елементах, провести дослідження силових електронних перетворювачів для електромобілів та автомобілів на паливних елементах, провести порівняння перспективного розвитку електромобілів на акумуляторах і електромобілів на паливних елементах, провести дослідження систем спільного автономного водіння, що використовується в електричних транспортних засобах, визначити перспективні напрями розвитку транспортних засобів, розглянути питання щодо охорони праці та сформулювати висновки по роботі.
Keywords: електромобіль; автомобіль на паливних елементах; автономний транспортний засіб; акумуляторна батарея; спільна мобільність