Дослідження кліматичних умов снігозахисту автомобільних доріг сніговими траншеями у Харківській області - Покуса, Ярослав Петрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі наведені способи тимчасового снігозахисту, описані переваги та недоліки снігозатримувальних споруд, проаналізовані умови встановлення тимчасових засобів снігозахисту, визначені дані щодо висоти снігового покриву в Харківській області, проаналізована кількість хуртовин, та на основі цього розроблені рекомендації що до застосування тимчасових снігозахисних споруд на території Харківської області.
Keywords: зимове утримання; обсяги снігоприносу; патрульне снігоочищення; снігоємкість; снігохуртовинний режим; снігозахист