Спосіб комплексної очистки промислових технологічних вод за допомогою феритного матеріалу - Хоботова, Еліна Борисівна; Даценко, Віта Василівна; Христенко, Інна Василівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Спосіб комплексної очистки промислових технологічних вод за допомогою феритного матеріалу, що включає проведення процесів сорбції і фотокаталітичного розкладання барвників при використанні мідьвмісного фериту, причому стічні води очищують від органічних барвників метилвіолету, метиленового синього, Конго червоного за допомогою мідно-цинкового фериту складу Zn2,28Cu1,6Fe7,23O4, процес очищення проводять у стаціонарних умовах при розсіяному видимому світлі з варіюванням часу проведення процесу та масового співвідношення "ферит:барвник" з поверненням очищених вод у початковий технологічний цикл, причому ефективність процесів очистки стічних вод від органічних барвників Eбарвник обчислюють за рівняннями залежності від часу τ і масового співвідношення "ферит:барвник" n.
Keywords: охорона навколишнього середовища; охорона середовища; очистка промислових технологічних вод; промислові технологічні води; стічні води; феритні матеріали