Спосiб протиточно-ступiнчатої адсорбцiйної очистки стiчних вод вiд поверхнево-активних речовин в областi високих концентрацiй - Хоботова, Елiна Борисiвна; Грайворонська, Iнна Валерiївна; Ларiн, Василь Iванович; Воробйова, Алiна Андрiївна (My University, 2014)
Спосіб протиточно-ступінчастої адсорбційної очистки стічних вод від поверхнево-активних речовин (ПАР), який здійснюють в каскаді адсорберів переміщенням протиточно стічних вод та адсорбенту - продукту вторинного використання, який відрізняється тим, що очистку стічних вод від ПАР здійснюють в області їх високих концентрацій в каскаді з трьох адсорберів з відстійниками, на виході з яких очищену воду направляють у замкнутий технологічний цикл водоспоживання, як адсорбент використовують шлакові відходи металургійного виробництва, а відпрацьований адсорбент утилізують у дорожній галузі.
Keywords: екологiя