Економічне обґрунтування шляхів підвищення ефективності діяльності автотранспортного підприємства - Ачкасов, Максим Євгенійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота бакалавра: 66 с., 8 рис., 7 табл., 34 джерела. АВТОТРАНСПОРТНЕ ПІДПРИЄМСТВО, ЕФЕКТИВНІСТЬ ДІЯЛЬНОСТІ, ФОНДОВІДДАЧА, ПРОДУКТИВНІСТЬ ПРАЦІ ФОНДОМІСТКІСТЬ, РЕНТАБЕЛЬНІСТЬ. Мета даної кваліфікаційної роботи – дослідження теоретико-методичних та розробка практичних напрямків спрямованих на зростання ефективності функціонування підприємства. Предмет дослідження – теоретико-методичні засади оцінки ефективності діяльності підприємства. Об’єкт дипломної роботи – оцінка ефективності функціонування підприємства. Задачі дослідження: – розгляд стану питання за літературними джерелами; – визначення сутності та основних видів ефективності роботи підприємств; – дослідження системи факторів впливу на ефективність діяльності підприємств; – аналітичне дослідження техніко-економічних показників ФОП Хижниченко О. М.; – аналіз основних та оборотних засобів досліджуваного підприємства, а також ефективності використання трудових ресурсів; – розробка шляхів підвищення ефективності роботи ФОП Хижниченко О. М. При виконанні дипломної роботи використано статичні дані роботи підприємства, наукову та методичну літературу.
Keywords: автотранспортне підприємство; ефективність діяльності; фондовіддача; продуктивність праці фондомісткість; рентабельність