Організація обліку власного капіталу та його удосконалення на підприємстві - Осадчий, Юрій Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Аналіз власного капіталу та ефективність його використання як головного джерела фінансування діяльності підприємства є одним із найважливіших напрямків фінансового аналізу, що має проводитися керівництвом або спеціальними підрозділами підприємства. Саме на основі результатів такого аналізу керівництво приймає рішення щодо ефективності тих чи інших видів господарської діяльності, рішення про доцільність розвитку напрямків виробництва, про прибутковість видів продукції, що показує необхідність дослідження різних методик аналізу і визначає актуальність обраної теми.
Keywords: облік; аналіз; власний капітал; облікова політика; підприємство.