Визначення рівня безпеки на дорозі Харків-Довжанський (422-485 км). Частина 1. Оцінка впливу дорожніх умов на безпеку дорожнього руху - Валяєв, Олег Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета дослідження: підвищення безпеки дорожнього руху. Об’єкт дослідження – вплив дорожніх умов на безпеку дорожнього руху. Предметом дослідження є оцінка впливу дорожніх умов на безпеку дорожнього руху. Методи дослідження: методи натурних обстежень, розрахункові методи визначення часткових коефіцієнтів аварійності, побудова лінійного графіку аварійності. У роботі проведено аналіз методів організації дорожнього руху на автодорогах; визначено особливості об’єкту дослідження; побудовано лінійний графік аварійності на дорозі; обґрунтовано заходи для зниження рівня аварійності на небезпечних ділянках дороги. Рекомендації з впровадження: результати роботи можуть бути застосовані при реконструкції та ремонті досліджуваної ділянки 422 – 485 км автомобільної дороги Київ – Харків – Довжанський. Область застосування – проектування схем організації дорожнього руху на автомобільних дорогах
Keywords: організація дорожнього руху; автомобільна дорога; дорожні умови; безпека дорожнього руху; коефіцієнт аварійності; лінійний графік аварійності