Формування професійних компетентностей з тягового розрахунку автомобіля - Юдін, Даніїл Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Удосконалено метод тягового розрахунку автомобіля шляхом уточнення залежностей для визначення сили та потужності аеродинамічного опору, що дозволяє більш точно оцінювати енерговитрати при русі з різними швидкостями. Запропоновано новий підхід до вибору максимальної ефективної потужності двигуна, який враховує не лише умову досягнення максимальної швидкості, а й необхідність забезпечення динамічних властивостей автомобіля в міських умовах експлуатації. Обґрунтовано можливість раціонального зниження максимальної потужності двигуна без погіршення експлуатаційних і динамічних показників автомобіля на основі статистичного аналізу прискорень.
Keywords: автомобиль; енергоеффективность; експлуатаційні властивості; потужність двигуна; професійна підготовка; тяговая сила