Аналіз впливу рухомого складу пасажирського автотранспорту України на довкілля - Свічинський, Станіслав Валерійович; Свічинська, Ольга Володимирівна; Svichynskyi, Stanislav; Svichynska, Olha (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Наведені результати аналізу підходів до визначення витрат палива та викидів парникових газів пасажирським автомобільним транспортом, які дозволили розглянути основні методи їх розрахування на рівні держави. Сформовано підхід до аналізу витрат палива та викидів шкідливих речовин з використанням даних національної та міжнародної статистики.
Assessment of the Environmental Impact of Passenger Road Transport Fleet in Ukraine
Keywords: транспортна система; автомобільний транспорт; пасажирський транспорт; навколишнє середовище; рівень викидів; споживання палива; парникові гази; транспортна екологія; transport system; road transport; passenger transport; environment; emissions; fuel consumption; greenhouse gases; transport ecology; 656.13; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.100.0.128