Дослідження мостового двобалкового крану вантажопідйомністю 20 т - Сотников, Микита Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломній роботі виконано: моделювання головної балки мостового крану; розрахунки основних механізмів і металоконструкцій крана; розроблено технологічний процес виготовлення деталі. Розглянуто питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях при експлуатації крану. Розраховано економічний ефект від використання цього крану.
Keywords: кран мостовий; моделювання; дослідження; приводи; розрахунки; механізми; металоконструкція; технологічний процес; безпека; економічна ефективність