Технологія виконання та обробки результатів комплексу інженерно-геодезичних вишукувань на ділянці автомобільної дороги Кривий Ріг – Станція Гейківка км 3+200 – км 10+100 - Мурзін, Дмитро Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В результаті розробки дипломної роботи виконано: аналіз нормативно-правового забезпечення щодо інженерно-геодезичних вишукувань; визначення складу, етапів і технології виконання інженерно-геодезичних вишукувань для побудови цифрової моделі місцевості; порівняльний аналіз методів збору геопросторових даних для побудови цифрових моделей місцевості; визначення технічних параметрів та функціональних можливостей мобільного лазерного 3D сканеру; складання технології обробки результатів вимірювань мобільним лазерним сканером та побудови цифрової моделі місцевості; створення цифрової моделі місцевості на ділянці автомобільної дороги Кривий Ріг – Станція Гейківка з км 3+200 до км 10+100.
Keywords: автомобільна дорога; вишукування; геодезична зйомка; лазерний сканер; рельєф; цифрова модель місцевості