Проектування мостового магнітного крану для шихтового двору сталеплавильного цеху вантажопідйомністю 12,5 т. - Шевченко, Олексій Андрійович (My University, 2025)
Об'єкт дослідження – мостовий електромагнітний кран. Мета роботи – проектування мостового електричного крана, вантажопідйомністю 12,5 т. Метод дослідження – аналітично-графічний. В даній кваліфікаційній роботі розраховані механізм підйому вантажу і механізм пересування візка, визначені основні геометричні розміри металоконструкції, виконано їх компонування, визначені основні геометричні розміри металоконструкції, зроблено розрахунок механізму пересування крана та перевірочні розрахунки основних вузлів. Розроблені заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Обчислено економічний ефект від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності.
Keywords: кран магнітний; проектування; розрахунки; механізми; металоконструкція; охорона праці; безпека; економічний ефект