Розробка та впровадження мобільного сервісу для рекламної кампанії автомобільної продукції - Кардаш, Олександр Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – мобільний застосунок PrintIT для автоматизованого замовлення друку фотографій з використанням інструментів цифрового підприємництва. Мета роботи – розробити, реалізувати та протестувати мобільний сервіс нового покоління для простого і доступного фотодруку, що функціонує без фізичних точок продажу, з повною інтеграцією онлайн-оплати, логістики та зручного користувацького інтерфейсу. У роботі проведено системний аналіз ринку фотодруку в Україні, вивчено основні проблеми існуючих сервісів і слабкі місця конкурентів. На основі реального опитування з 33 респондентами було виявлено критичну потребу у спрощенні процесу замовлення друку. Цей інсайт став основою розробки PrintIT – сервісу, що дозволяє зробити замовлення «у три кліки» просто зі смартфона. Розробку реалізовано з використанням платформи FlutterFlow – сучасного low-code фреймворку, який забезпечив швидке створення MVP без втрати функціональності. Архітектура побудована на базі Firebase як бекенду, інтеграціях з Nova Poshta API для логістики та LiqPay для прийому платежів. У дипломній роботі детально описано реалізацію технічної структури, UX/UI-дизайн, автоматизацію обробки замовлень та моделі масштабування. Особливу увагу приділено маркетинговому аналізу: цільова аудиторія, позиціонування, аналіз конкурентів, комунікаційна стратегія та тестування реклами в Instagram, Facebook і TikTok. У результаті було сформовано унікальну пропозицію для ринку з акцентом на простоту, емоційність, персоналізацію та мобільність. Також описано B2B-напрям PrintIT: співпраця з івент-агенціями, кав’ярнями, фотостудіями, інфлюенсерами. Розроблено варіанти партнерства, white label-моделі та стратегії для створення локальних точок друку за допомогою франшизи. PrintIT є прикладом вдалого поєднання low-code розробки, цифрової трансформації та глибокого розуміння потреб користувача.
Keywords: printit; мобільний сервіс; фотодрук; flutter; flow; firebase; api; цифрове підприємництво