Формування сукупності параметрів для аналізу технічного стану автономних енергетичних установок - Маслов, І. З.; Maslov, Igor (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єктом дослідження є проблема створення відносно простої за кількістю необхідних вхідних параметрів діагностичної моделі дизельного двигуна для автономної електростанції. Предметом дослідження є взаємозв’язок між вибраним набором вхідних параметрів діагностичної моделі дизельного двигуна та адекватністю реагування отриманої моделі на реальні аварійні ситуації. У процесі дослідження розроблено методику синтезу діагностичної графової моделі дизельного двигуна автономної електростанції. Отримана модель дозволяє здійснювати контроль працездатності дизельного двигуна та коригування відповідних параметрів для досягнення необхідного робочого стану або локалізації аварійної ситуації.
Formation of a set of parameters for assessing the technical condition of autonomous power plants
Keywords: діагностична модель; енергетична установка; аварійна ситуація; дизельний двигун; автономна електростанція; diagnostic model; power plant; emergency situation; diesel engine; autonomous power plant; 621.43; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.107.0.88