Транспортний засіб категорії М1. Розробка зчеплення та аналіз систем керування зчепленням - Грищенко, Валерія Русланівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В ході виконанні проектованого тягового розрахунку автомобіля визначено потужність двигуна, пара метри трансмісії та отримана оцінка тягово-швидкісних властивостей, які відповідають завданню. Для оцінки тягово-швидкісних властивостей автомобіля використовувалися ЗШХД, тягова, динамічна характеристика та баланс потужностей. Отримані результати можуть використовуватися в навчальному процесі. Об’єкт дослідження – муфта зчеплення автомобіля класу М1. Мета проекту – проектування транспортного засобу категорії М1 та розробка зчеплення і аналіз систем керування зчепленням. Метод дослідження – проектний тяговий розрахунок автомобіля та комп’ютерне моделювання конструкції зчеплення.
Keywords: зчеплення; коефіціент опору форми; динамічні властивості; компьютерне моделювання; фрикційна накладка; ведений диск; аеродіафрагмова пружина