Підвищення ефективності роботи малогабаритного навантажувача з некерованими колесами - Жемчугов, Єрік Аланович (My University, 2025)
Об’єкт дослідження – малогабаритний навантажувач з шарнірно-счленованою рамою. Мета роботи – проектування робочого обладнання малогабаритного навантажувача. Метод дослідження – аналітично-графічний. У кваліфікаційній роботі бакалавра здійснена розробка робочого ковшового органу малогабаритного фронтального навантажувача з шарнірно-зчленованою рамою. Кваліфікована робота містить обґрунтування актуальності впровадження нового ковшового робочого органу в конструкцію навантажувача. Проведений тяговий розрахунок навантажувача з ковшем ємністю 0,5 м3. Виконаний розрахунок конструкції робочого фронтального ковшового обладнання і гідро обладнання машини. Запропоновані розрахунки на міцність елементів бистрого з’єднання (квік-каплера) ковша з порталом. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях. Обчислено економічний ефект від впровадження розробки.
Keywords: малогабаритний навантажувач; гідростатична трансмісія; ківш; безпека; продуктивність; економічна ефективність