Підвищення ефективності експлуатації малогабаритних екскаваторів вдосконаленням системи заміни робочого обладнання - Можевітін, Владислав Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі магістра вирішується актуальна проблема підвищення ефективності експлуатації будівельних машин. Для вирішення цієї проблеми розробляється екскаватор з вдосконаленням системи заміни робочого обладнання. Розроблені технічні рішення дозволяють підвищити ефективність роботи екскаватора за рахунок використання адаптера та змінного робочого органу з ковшем активної дії. Запропонована конструкція розширює функціональні можливості машини, а розрахунок дозволив оптимізувати конструкцію вузлів та підвищити міцність робочого устаткування. Розглянуті питання охорони праці, визначення економічної ефективності.
Keywords: екскаватор; змінне робоче обладнання; гідроударний робочий орган; гідропривод