Підвищення якості ремонту машин за результатами оцінки їх надійності у експлуатації - Чуєв, Олексій Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Характерні дефекти і відмови, виявлені в початковий період експлуатації відремонтованих двигунів: задирки вкладишів шатунних і корінних шийок колінчатого валу; задирки і подряпини робочої поверхні гільзи циліндрів; наявність стружки і чавунного пилу; витоки палива, масла і охолоджуючої рідини; невідповідність параметрів двигуна його технічним характеристикам по ТУ та іншим. Встановлено, що причинами дефектів і відмов є порушення технологічних процесів санітарної, механічної, термохімічної обробки, технології складання і випробувань. Запропоновано подефектно-груповий технологічний процес ремонту двигуна.
Keywords: двигун; параметри; дефект; відмова; ремонтний фонд; якість; ремонт; подефектно-групова технологія